Συνταγές
Ωραιότατα τυρομπούρεκα με την πιο αφράτη ζύμη – μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ζύμη πίτσας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Voula Dalagka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 στραγγιστο γιαούρτι,1 κούπα (250 γρ) νερό,1κουπα ηλιέλαιο (220γρ)2 κτσ ζάχαρη,9 γρ ξηρή μαγιά
Ανακάτεμα για ένα λεπτό και 5 κούπες αλεύρι.
Εκτέλεση:
Ξεκουραση μισή ώρα.400γρ φέτα σένα μπολ θριματισμενη.Μολις φουσκώσει 70 γρ η κάθε μπάλα ανοίγουμε με την παλάμη χαράζουμε και βάζουμε τυρί.
Λαδοκολα στα ταψιά(2)και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15λ.Αλοιφουμε αυγό.
Ψηνουμε 180β.πανω κάτω αέρα.
Η Συνταγή είναι από Voula Dalagka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτα και λαχταριστά μερεντομπούρεκα με ζύμη άτσμα – Δεν υπάρχουν λόγια.
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”
ΥΛΙΚΑ
600 ml Χλιαρό γάλα
300 ml Ηλιέλαιο
2 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι
2 φακ. Μαγιά ξηρή
2 αυγα (ασπράδια μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με 2 κουταλες της σούπας γάλα ),
1100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ Ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί… προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη…
Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει… χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια… βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια..
Το καθενα, ανοίγουμε, γεμίζουμε με ότι θέλουμε, κλείνουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα… τα αλείφουμε με το μείγμα από τους κρόκους και το γάλα…
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά….
Γεμίζετε με οτι θέλετε λουκανικα,τυρια σοκολατα μαρμελαδα..
Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”