Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά κρουασάν με ζαχαρούχο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί νερό χλιαρό
1 μαγιά ζηρη
2 αυγά
1 κουτί ηλιέλαιο
1 βανίλια
Μισό κγ μαχλεπι
Μισό κγ μαστίχα
700 γμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη Μάγια με το χλιαρό νερό άφηνουμε 15 λεπτά και μετά πρόσθετουμε το ηλιέλαιο τα αβγά το ζαχαρούχο τα μυρωδικά και το αλεύρι κοσκινισμένο το αφηνουμε μία ώρα να διπλασιαστεί και μετά πλαθουμε 12 Jumbo κρουασάν που τα γέμιζουμε μέσα μερέντα από πάνω άλειφουμε με κρόκο αυγού με λίγο νεράκι ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.