Συνταγές
Μοναδική συνταγή για τα πιο υπέροχα τσουρέκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despoina Kirakli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα μαγιάς
100 γρ. νερό
70 γρ. νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη ζύμη
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
240 γρ. γάλα
100 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
1 φακελάκι μαχλέπι
1 βανιλίνη
1 φακελάκι κακουλέ
150 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε αλεύρι Κούλα…Επαλειψη με κρόκο αυγού και λίγο νεράκι… Ψήνουμε 170βαθμους για 40 45 λεπτά….Και το πιο βασικό … χωρίς μίξερ….
Ετοιμάζουμε το μείγμα της μαγιάς χλιαρό νερό και τα υπόλοιπα ανακατεύουμε σε μια άκρη για 30ωρα….. Ανακατεύουμε αυγά με ζάχαρη στο χέρι χωρίς μίξερ προσθέτουμε γάλα χυμό όλα τα υγρά χλιαρά τα υπόλοιπα υλικά χωρίς το λάδι ,το μείγμα της μαγιάς και ζυμωνουμε….
Στο τέλος το λάδι και ζυμωνουμε….Το αφήνουμε να φουσκώσει 2 με τρεις ώρες …
Πλάθουμε τα τσουρέκια… αφήνουμε να φουσκώσουν για καμιά ώρα αλείφουμε με το κρόκο και ψήνουμε.
Η Συνταγή είναι από Despoina Kirakli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για αφράτα και γευστικότατα τσουρέκια νηστίσιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Ρεμονδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε 2 φακελακια μαγια σε 150mlνερο.
Προσθετουμε μια κουτ. σουπας ζαχαρη
και 100 γρ αλευρι για τσουρεκι
Κανουμε τον χυλο μας και αφηνουνε να φουσκωσει!
Σε μια λεκανιτσα ριχνουνε 300mlπορτοκαλι
320γρζαχαρη
150 ηλιελαιο
Ανακατευουμε καλα να λιωσει η ζαχαρη
Προσθετουμε ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
Ενα μαχλεπι
Ενα κακουλε
Ενα δακρυ μαστιχα
Και την φουσκωμενη μαγια.
Ανακατευουμε και αρχιζουμε να ριχνουνε αλευρι σταδιακα ζυμωνοντας
Θα παρει σχεδον 850 γρ ακομη αλευρι
Αν κολαει λιγο σπορελαιο.
Αφηνουμε σκεπασμενο σε ζεστο μερος για 2-3 ωρες να διπλασιαστει σε ογκο!
Πλαθουμε πλεξουδες και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολα.
Αφηνουμε παλι να φουσκωσουν για μια ωρα τουλαχιστον.
Ανακατευουμε μια κουταλια μελι
Με δυο κουταλια νερο και αλοιφουμε τα τσουρεκια μας.
Ψηνουμε σκεπασμενα με λαδοκολα 170ο αερα για 45 λεπτα η ωσπου να ψηθουν (δοκιμη με οδοντογλιφιδα)
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Ρεμονδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.