Συνταγές
Αυτό το Τζισκεικ με μους σοκολάτας πρέπει να το δοκιμάσετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ(για 1 κέικ)
ΒΑΣΗ
20 μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
¼ φλιτζάνι (55 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
7 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
ΚΡΕΜΑ
Τυρί κρέμα 900 g, μαλακή
σταγόνες σοκολάτας 115 γραμ.
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 ½ φλυτζάνια (300 g) ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά 1 ½ φλιτζάνι (240 mL)κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι (40 g) ζάχαρη άχνη
ΣΟΚΟΛΑΤΑ GANACHE
σταγόνες σοκολάτας 455 γραμμάρια
2 φλιτζάνια (480 mL) κρέμα γάλακτος, ζεστή
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και κάντε τα ψίχα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μουλτι για να σπάσει τα μπισκότα.
- Ρίξτε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να πάρουν τα μπισκότα την υφή υγρής άμμου.
- Ρίξτε τα μπισκότα σε τσέρκι 23 cm. Πιέστε το ψίχουλα σταθερά μέσα στο τσέρκι, φροντίζοντας να καλύψετε ομοιόμορφα το κάτω μέρος.
- Αφού σχηματιστεί η βάση, τοποθετήστε το στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάου και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα, είτε με το χέρι είτε με ένα μίξερ, μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά.
- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση μίξης με το χέρι, συνιστάται να ζεσταίνετε λίγο το τυρί κρέμα λίγο πριν το χτύπημα για να το μαλακώσει.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μείγμα να είναι λείο και γυαλιστερό.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ενώστε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε έως ότου η κρέμα να έχει υφή μους και μαλακές κορυφές.
- Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα κάθε φορά, ενώστε προσεκτικά την χτυπημένη κρέμα με την χτυπημένη κρέμα τυριού, προσέχοντας να μην αφήσετε τον αέρα να εγκλωβίζεται. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Μόλις ενωθούν, ρίξτε το μείγμα πάνω από την προετοιμασμένη κρούστα μπισκότων μέσα στο τσέρκι. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να κάνετε λεία την κρέμα. Χτυπήστε λίγο το τσέρκι για να απελευθερώσετε τυχόν μεγάλες φυσαλίδες αέρα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί στο χτύπημα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150˚C.
- Τοποθετήστε το τσέρκι πάνω από ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και διπλώστε το φύλλο μέχρι τις πλευρές στο εξωτερικό από το τσέρκι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το τυλιγμένο τσέρκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί ή ένα πιάτο με 2 χάρτινες πετσέτες στο κάτω μέρος.
- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το φύλλο αλουμινίου θα κρατήσει το νερό έξω από το κάτω μέρος του τσέρκι και οι χαρτοπετσέτες θα εξασφαλίσουν τη θερμότητα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα κατά μήκος του πυθμένα του τσέρκι.
- Γεμίστε το μεγαλύτερο δοχείο με περίπου 2 ½ cm ζεστό νερό.
- Ψήστε σε 150˚C για 60-70 λεπτά – ελέγξτε κάθε 15-20 λεπτά για να προσθέσετε περισσότερο ζεστό νερό στο μεγαλύτερο πιάτο, αν είναι απαραίτητο.
- Αφού βγεί από το φούρνο, σύρετε αμέσως ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι γύρω από το εξωτερικό του cheesecake για να το απελευθερώσετε από το τσέρκι. Αφήστε το τσέρκι να κρυώσει εντελώς πριν τον αφαιρέσετε από τη δοχείο με το νερό.
- Προετοιμάστε τη ganache ενώνοντας κομμάτια σοκολάτας με τη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η ganache να είναι λεία και γυαλιστερή.
- Ρίχνετε ομοιόμορφα τη ganache πάνω από το ψημένο cheesecake.
- Βάλτε το τζισκέικ που είναι καλυμμένο με τη ganache στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
Δες το βίντεο εδώ: https://vid.tasty.co/output/25338/mp4_720x1280/1488475947