Συνταγές
Αυτό το αλμυρό τσιζκείκ είναι χάρμα οφθαλμών και γεύσης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
για την βάση
200 γρ κρίθινα παξιμάδια αλεσμένα
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 κ σ ρίγανη
3-4 κ σ ελαιόλαδο
για τα τυριά
300 γρ ανθότυρο
200 γρ φέτα
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κ γλ ρίγανη
τοματίνια
αλάτι
1 κ σ ελαιόλαδο
1 κ γλ βαλσαμικό ξύδι
φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
1.Θρυμματίζουμε τα παξιμάδια τόσο ώστε να γίνουν πούδρα
2.Τρίβουμε 1 ντομάτα στον τρίφτη και την προσθέτουμε στα παξιμάδια μαζί με την ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
3.Τοποθετουμε ένα τσέρκι στο πιάτο που θα σερβίρουμε και στρώνουμε την βάση των παξιμαδιών.
4.Σ’ ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τα τυριά και στρώνουμε το μείγμα πάνω από την βάση.
5. Τοποθετουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
6. Γαρνίρουμε με τοματίνια, αλατίζω, προσθέτουμε ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξύδι και φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.
Σημείωση: Η βάση και τα τυριά μπορούν να ετοιμαστούν, να παραμείνουν στο ψυγείο κι όταν είναι η ώρα του σερβιρίσματος, τότε να κοπούν και να προστεθούν τα τοματίνια.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.