Συνταγές
Ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο με αρακά σωτέ – αναδεικνύεται υπέροχα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
1 βαθύ πιάτο αρακά κατεψυγμένο
1κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο κομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό κομμένο
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο από το ψυγείο
Ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο
Μισή κούπα ζωμό λαχανικών η νερό
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος με μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό η το νερό, και μαγειρεύουμε, μέχρι να χαθούν τα υγρά, και να μείνει ο αρακάς με το βούτυρο.
Όταν πλησιάζει το φαγητό στο τέλος του προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, και αποσύρουμε από την φωτιά.
Ο αρακάς σωτέ είναι έτοιμος.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για την ομελέτα που την κάνεις όταν βαριέσαι και γίνεται μπαμ μπαμ
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
Βασιλικό
Αλάτι – πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε στο τηγάνι με το λάδι.
2. Περνάτε τις ντομάτες από τον τρίφτη πετώντας τη φλούδα τους αν δεν σας αρέσει.
3. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι και αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
4. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι περίπου ζάχαρη.
5. Έπειτα ρίχνετε τα αυγά χωρίς να τα σπάσετε. Ρίχνετε σάλτσα από πάνω τους με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματισθεί μια διάφανη ”μεμβράνη” πάνω από τον κρόκο. Αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμα.
6. Τρώγονται ζεστά με ψωμάκι που βουτάτε στη σάλτσα και στον κρόκο.