Συνταγές
Αυτή η Χτυπητή, δεν πρέπει να λείπει από καμία ταβέρνα
Για 1 φλυτζάνι ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φέτα 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 μέτρια πράσινη πιπεριά φλάσκα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη 1 μικρή αποξηραμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά τουρσί, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη 2 κ.γ. ξερή ρίγανη Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Φρέσκο χυμό από ½ λεμόνι Μαύρη ελιά για γαρνιτούρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μέτριο μπολ, […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
- 250 γρ. φέτα
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά φλάσκα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1 μικρή αποξηραμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά τουρσί, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο χυμό από ½ λεμόνι
- Μαύρη ελιά για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μέτριο μπολ, λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τη ρίγανη και πιπέρι. Χτυπάμε και λιώνουμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου (λιγότερο εάν χρησιμοποιούμε μούλτι), ρίχνοντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει η φέτα απαλή και κρεμώδης.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε τη χτυπητή. Γαρνίρουμε με την ελιά στο κέντρο.
Σερβίρεται κρύα.
Αυτός ο πικάντικος μεζές είναι κλασικό συνοδευτικό για το τσίπουρο.
Από το βιβλίο μαγειρικής της Νταϊάνας Κόχυλα – winesofnorthgreece