Συνταγές
Αυτή η φανταστική λεμονόπιτα είναι ……σούπερ αρωματική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για ένα ταψακι 35*25
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλιες
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
3/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
3 φλ. γάλα χλιαρό
ξύσμα από 2 μεγάλα ακερωτα λεμόνια
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια μου με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατεψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και τις βανιλιες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά ( ξεκινάμε με το αλεύρι)
Τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Με μια μαριζ ενσωματωνουμε με απαλές κινησεις τη μαρέγκα μου στο μίγμα των αβγων.
Το μίγμα θα είναι κρεμώδης και ελαφρώς αραιό.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψακι διαστάσεων 25*35 και απλωνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου
50 με 60 λεπτά.
Σερβίρουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.