Συνταγές
Αυτή η Τυρόπιτα στο τηγάνι Είναι κυριολεκτικά της στιγμής!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Υλικά :
6 φύλλα κρούστας
150 γρ τυρί (φέτα )
50 γραμ. γκούντα τριμμένο
50 γραμ. κασέρι τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα
6 κουτ. Σούπ. γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος φρέσκος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι (λίγο) και απλώνω 3 φύλλα κρούστας ζαρωμένα.
Σε μπολ χτυπάω 2 αβγά, το γάλα, ψιλοκομμένο δυόσμο, πιπέρι και αλάτι.
Σπάω την φέτα με τα χέρια και την ρίχνω στο μείγμα με τ΄ αβγά, προσθέτω γκούντα και λίγο κασέρι.
Ανακατεύω καλά και απλώνω πάνω από τα φύλλα αυτό το μείγμα….
Καλύπτω όλη την επιφάνεια των τυριών, με άλλα 3 φύλλα κρούστας, ζαρωμένα.
Αλείφω με πινέλο σιλικόνης λίγο λάδι, πάνω από τα φύλλα.
Ψήνω και όταν πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, γυρνάω την πίτα να ψηθεί και η άλλη πλευρά της.
Θέλει προσοχή, γιατί η δεύτερη πλευρά ψήνεται πολύ γρήγορα!
Τοποθετώ πάνω σε απορροφητικό χαρτί, μόλις την βγάλω από το τηγάνι, για να τραβήξει το λάδι.
Σερβίρω και τρώμε επιτόπου !!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.