Συνταγές
Πολύ ωραία Θεϊκή καρυδόπιτα – Την λιμπίστηκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
8.κ.σ ζάχαρη
8.κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
8 κ.σ καρύδι τριμμένο
1κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ μπέικιν
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
3 ποτ νερό
1 φλούδα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι την κανέλα το γαρύφαλλο το μπέικιν και στο τέλος τα καρύδια!! Ψήνουμε σε ελαφρώς βουτηρομένο ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά μας 12-15 λεπτά.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά. Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι. Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι 20 Χ30 εκ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αυτή η αφράτη καρυδόπιτα, θα γίνει η πιο τρελή σας αδυναμία
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
10 αυγα
1κιλο ζαχαρη
2κουπες καρύδι τριμ. (τσαγιου)
3κ.σ.σιμιγδαλι
4κ.σ.φρυγανια τριμ
1κ.σ.κανελα
Λιγο γαρύφαλλο και μοσχοκαρυδο
3κ.σ.κουβερτουρα τριμ.
1σφηνακι λικερ
2βανιλιες
1 μπεικιν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με 1 κούπα από τη ζαχαρη πολύ καλά…
Προσθετουμε τους κρόκους χτυπώντας 1λεπτο ακόμα και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά προσεκτικά.
Λαδώνουμε λίγο ένα ταψακι νο 33 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180β 40 λεπτά περίπου στον αέρα.
Σιροπιαζουμε χλιαρό το γλυκό και το σιροπι
Σιροπι
Μετράμε την υπόλοιπη ζάχαρη βάζουμε το ίδιο νερο(π. χ. 2ποτηρ.νερο 2 ζάχαρη) προσθ. Λίγο χυμό λεμόνι και μια φλουδα και βράζουμε 10 λεπτά.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.