Συνταγές
Αυτές οι πάστες Μόκα… είναι οι καλύτερες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι…
5 αυγά
160 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. κακαο
1 κ.σ. Νες καφέ( το διαλύουμε σε 2 κ.σ. ζεστό νερό)
70 γρ. βιταμ soft (το λιωνουμε)
2 πρέζες αλάτι
1, 5 κ.γ μπέικιν
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μιξερ τ’αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο…
Χαμηλώνουμε το μίξερ και Ρίχνουμε με δόσεις το αλεύρι με το βούτυρο και τον καφε εναλλαξ ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30×38 και ψήνουμε στους 170 για 20 περίπου λεπτά…
Για το σιρόπι…
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
-Βράζουμε για 2-3 λεπτά μόλις είναι έτοιμο σιροπιαζουμε το παντεσπάνι μας…
Για την κρέμα…
1 kg φυτική σαντιγί
2 κ.σ. Νες καφέ( το διαλύουμε σε 3 κ.σ. νερό ζεστό)
Χτυπάμε την σαντιγί να σφίξει..
Ρίχνουμε τον Νες καφέ… Μόλις ομογενοποιηθει η κρέμα μας και είναι έτοιμη την Ρίχνουμε στο ταψί ( όχι όλη
Κρατάμε για το γαρνίρισμα) πάνω από το σιροπιασμενο παντεσπάνι που προηγουμένως το έχουμε αφήσει να κρυώσει…
Το βάζουμε στο ψυγείο…
Για την γκανας σοκολάτας…
400 γρ. Κουβερτουρα γάλακτος
100 γρ. Κουβερτούρα
250 γρ. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρά…
Την Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το κόψουμε…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”