Μπισκοτα - Κουλουρια
Αυτά τα μουστοκούλουρα της Αλεξάνδρας τα φτιάχνουμε με πετιμέζι
ΥΛΙΚΑ 800 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 15 γρ baking powder 12 γρ. σόδα μαγειρική 12 γρ κανέλα 5 γρ σκόνη γαρύφαλλο 10 γρ κακάο σκόνη(άγλυκο) 150 ml καλό λάδι η σπορέλαιο 200 ml πετιμέζι 140 γρ καστανή ζάχαρη 100 ml μέλι 180 ml χλιαρό νερό ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι Σουσάμι για το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
800 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15 γρ baking powder
12 γρ. σόδα μαγειρική
12 γρ κανέλα
5 γρ σκόνη γαρύφαλλο
10 γρ κακάο σκόνη(άγλυκο)
150 ml καλό λάδι η σπορέλαιο
200 ml πετιμέζι
140 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml μέλι
180 ml χλιαρό νερό
ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
Σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι, το μούστο, το μέλι,το νερό,τη ζάχαρη και το ξύσμα
για 5 λεπτά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε στο αλεύρι το baking powder, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακάο.
Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μέσα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο κορνέ μιας χρήσης.
Σχηματίζουμε τα κουλούρια μας σε ταψιά όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 175-180 βαθμούς .
‘Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά
τα μετακινούμε από τα ταψιά .
Τα βάζουμε σε σκεύος για μπισκότα.
Είναι γεμάτα αρώματα και γίνονται μαλακά.
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική συνταγή : Αλεξάνδρα(Αλέκα) Μαρίνη-Γκάγκα)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
koykoycook