Συνταγές
Αυτά τα Μηλοπιτάκια είναι το κάτι άλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Καζακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
16 κομμάτια
Για τη ζυμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρετσίνα (λευκό κρασι)
500γρ φαριναπ(Η ζύμη είναι πολύ μαλακή Αλλά δε κολλάει)
Για τη γέμιση:
2 μηλα περασμένα στο χοντρό τριφτη,
μισή κούπα σταφίδες ξανθές,
1κουταλακι του γλυκού κανέλλα
1/4κουταλακι γαρίφαλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε …
Κάνουμε μπαλάκια τη ζυμηκαι γεμίζουμε με ένα κουταλάκι…
Ψήσιμο στον αέρα στου 180 μέχρι να ροδίσουν λίγο…περίπου 35 λεπτά..
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη…μπορούμε να τα κάνουμε και με μαρμελάδα…
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Καζακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αν σου άρεσε η παραπάνω συνταγή, ρίξε μια ματιά και στην επόμενη ! Σκέτος πειρασμός είναι αυτά τα μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ – θα τα λατρέψετε..!!
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για 15 μηλοπιτακια
2 μεγάλα κόκκινα μήλα
5 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 κουταλιά σούπας κανέλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
15 φέτες ψωμί του τοστ
Λίγο βούτυρο η μαρμάρινη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίψτε τα μήλα από το χοντρό του τρίφτη μέσα σε τηγάνι προσθέστε την ζάχαρη την κανέλα και τα μπισκότα θρυμματισμένα στο μπλεντερ..ανακατέψτε όλα μαζί για 3 λεπτά και αποσύρετε.
Κόψτε την κόρα από το ψωμί και κάντε λεπτές φέτες με τον πλάστη σας ,Βάζετε από μια κουταλιά σούπας απο το μείγμα και τυλίγεται ρολακια.
Σε τηγάνι λιώνετε βουτυρο και τηγανίζετε τα ρολακια μέχρι να ροδίσουν σε χαμηλή φωτιά.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Γωγώ Σαμίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”