Συνταγές
Αυθεντική Ρώσικη Συνταγή για Πιροσκί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
H συνταγή προέρχεται από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
Για τη ζύμη:
250ml ζεστό νερό από τις πατάτες
2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι(γεματο)
1 πακετάκι μαγιά(8γρ.)
2 κ.σ ελαιόλαδο
500γρ αλεύρι.(Εμένα χρησιμοποιήθηκαν 375γρ. Ολα εξαρτώνται από το αλεύρι, κάποιες φορές φεύγουν 375γρ και αλλες 400γρ, η ποσότητα αυτή χρησιμοποιήθηκε και στη ζύμη και στο αλεύρωμα του πάγκου).
Για τη γέμιση:
500γρ πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι,πιπέρι ανάλογα με την αρεσκεία σας
100 γρ βούτυρο
Για τη σως σκόρδου:
5 κ.σ γιαούρτι
1-2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κλαδάκια άνηθο
αλάτι
EKTEΛΕΣΗ
Βράζουμε 500 γρ.πατέτες κομμένες και καθαρισμένες και προσθέτουμε 1 κ.γ αλάτι.
Θα πάρουμε περίπου 250 γραμμάρια από το νερό στο οποίο βράζουν οι πατάτες και θα το ρίξουμε σε ένα μπώλ. Θα προσθέσουμε 8 γρ. μαγιά περίπου, 2κ.γ ζάχαρι και 2 κ.σ αλεύρι και θα ανακατέψουμε καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 2 κ.σ αλεύρι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
Σε ένα άλλο μπωλ θα βάλουμε 400 γρ. αλεύρι, 1 κ.γ αλάτι και ανακατεύουμε. Αυτό το μίγμα θα το ρίξουμε στο προηγούμενο μπωλ και θα ανακατέψουμε καλά. Κατόπιν θα το ζυμώσουμε με τα χέρια μας.
Στο τραπέζι, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι, ρίχνουμε την ζύμη που φτιάξαμε προηγουμένως και την ζυμώνουμε για περίπου 6 έως 7 λεπτά φτιάχνοντας μία μπάλα.
Λαδώνουμε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα την μπάλα της ζύμης. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο να φουσκώσει.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες με την ειδική πρέσσα ώστε να γίνουν πουρές.
Σε ένα τηγάνι θα ρίξουμε περίπου 100 γρ. βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο, θα προσθέσουμε το κρεμμύδι που είναι κομμένο σε μικρούς κύβους και αφού τσιγαριστεί καλά θα το αδειάσουμε στο μπωλ με τον πουρέ. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο πιπέρι, περίπου μισή κουταλιά του γλυκού.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την σως σκόρδου. Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπωλ 5 κτσ γιαούρτι, 1 έως 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο και 2 έως 3 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε στο τραπέζι λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε την ζύμη που είχαμε βάλει στο φούρνο να φουσκώσει. Θα χωρίσουμε με τα χέρια μας την ζύμη αυτή σε 12 κομμάτια και θα πλάσουμε μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε με μεβράνη και μία πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Κατόπιν τα βάζουμε στο τραπέζι, τα ισιώνουμε και ρίχνουμε μέσα την γέμιση, τα κλείνουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν πάλι για 5 έως 7 λεπτά.
Θα τα τηγανίσουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο αφήνοντάς τα να αποκτήσουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Στη διάρκεια του τηγανίσματος θα τα γυρίζουμε.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Οταν το χαρτί απορροφήσει ποσότητα λαδιού, τότε τα πιροσκί μας είναι έτοιμα προς σερβίρισμα.
Συνοδεύονται με την σως σκόρδου. Καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=EWefcxi7umc
H συνταγή προέρχεται από το κανάλι Delicious Recipes