Πιτες
Αυθεντική αλευρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια με συνταγή από τα παλιααά…
Υλικά 2 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι 50 γρ βούτυρο φρέσκο 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι 2 φλιτζάνια νερό ή ανθρακούχο νερό ή γάλα Λίγο εξτρά αλεύρι (καλαμποκίσιο κατά προτίμηση) 250 γρ φέτα Εκτέλεση Ανάβουμε το φούρνο μας στους 250οC να ζεσταθεί. Βάζουμε στο ταψί μας το 1 φλιτζάνι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
50 γρ βούτυρο φρέσκο
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια νερό ή ανθρακούχο νερό ή γάλα
Λίγο εξτρά αλεύρι (καλαμποκίσιο κατά προτίμηση)
250 γρ φέτα
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 250οC να ζεσταθεί. Βάζουμε στο ταψί μας το 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι και το μισό βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει καλά.
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και αραιώνουμε με το νερό σιγά σιγά.