ΥΛΙΚΑ

0702201736491 (2)

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες

πιπέρι,τσίλι σκόνη η μπούκοβο,αλάτι

ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ για το σβήσιμο

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα Σάμπαλ( προαιρετικά-θα την βρείτε σε σουπερμάρκετ)

6 αυγά

200 γρ γκούντα κομμένο σε κυβάκια

0702201736465 (2)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.

Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μετά

ρίχνετε μέσα το σκόρδο..

Προσθέστε αλάτι,πιπέρι και το μπούκοβο..

0702201736466 (2)

Σβήνετε με το κονιάκ .

0702201736470 (2)

Ρίξτε τα ντοματάκια ,μισό φλιτζάνι νερό και την ζάχαρη.

0702201736477 (2)

Προσθέστε την καυτερή σάλτσα.

Αφήστε να πάρει μια βράση και να εξατμισθεί το νερό και να αρχίσει να δένει .

Αν το τηγάνι σας είναι μεταλλικό και μπορεί να μπει στον φούρνο  μπορείτε να τελειώσετε εκεί την συνταγή.

0702201736479 (2)

Αν όχι μεταφέρετε την σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ( εγώ το έβαλα με μια  ταρτιέρα).

Σπάστε μέσα στην σάλτσα τα αυγά..

0702201736484 (2)

Ρίξτε γύρω γύρω τούς κύβους του τυριού .

Ψήστε για 6 μέχρι 8 λεπτά αναλόγως πως θέλετε τα αυγά σας ..

0702201736488 (2)

Βγάλτε τα  από τον φούρνο .

0702201736495 (2)

Αφήστε να κρυώσει για λίγο και απολαύστε αυτό το πιάτο με

φρέσκο χυμό και καλή παρέα..

0702201736496 (2)

 ΠΗΓΗ