ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
πιπέρι,τσίλι σκόνη η μπούκοβο,αλάτι
ένα ποτηράκι του κρασιού κονιάκ για το σβήσιμο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα Σάμπαλ( προαιρετικά-θα την βρείτε σε σουπερμάρκετ)
6 αυγά
200 γρ γκούντα κομμένο σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.
Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μετά
ρίχνετε μέσα το σκόρδο..
Προσθέστε αλάτι,πιπέρι και το μπούκοβο..
Σβήνετε με το κονιάκ .
Ρίξτε τα ντοματάκια ,μισό φλιτζάνι νερό και την ζάχαρη.
Προσθέστε την καυτερή σάλτσα.
Αφήστε να πάρει μια βράση και να εξατμισθεί το νερό και να αρχίσει να δένει .
Αν το τηγάνι σας είναι μεταλλικό και μπορεί να μπει στον φούρνο μπορείτε να τελειώσετε εκεί την συνταγή.
Αν όχι μεταφέρετε την σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ( εγώ το έβαλα με μια ταρτιέρα).
Σπάστε μέσα στην σάλτσα τα αυγά..
Ρίξτε γύρω γύρω τούς κύβους του τυριού .
Ψήστε για 6 μέχρι 8 λεπτά αναλόγως πως θέλετε τα αυγά σας ..
Βγάλτε τα από τον φούρνο .
Αφήστε να κρυώσει για λίγο και απολαύστε αυτό το πιάτο με
φρέσκο χυμό και καλή παρέα..