Υλικά
3 κούπες τομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια (χωρίς σπόρια και ζουμιά)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ή 2 πράσινες πιπεριές, σε ροδέλες
6 αυγά
Ελιές, ρόκα και παξιμάδια για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε λάδι να καλύψει ελαφρά τον πάτο. Προσθέστε τις τομάτες και τις πιπεριές και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν οι τομάτες, να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Σκοπός δεν είναι να γίνει ενιαίος πολτός, θέλουμε να κρατήσουμε τα κομματάκια της τομάτας εμφανή. Γι’αυτό ανακατεύετε όσο χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κολλήσει (ή καίγεται) στον πάτο. Οι τομάτες -επειδή έχουν πολλά σάκχαρα- πιάνουν εύκολα στο τηγάνι. Κρατείστε τη θερμοκρασία μέτρια και το τηγάνι ξεσκέπαστο, να εξατμίζονται τα υγρά. Δοκιμάστε τη γεύση και διορθώστε τη (αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι, ό,τι πιστεύετε ότι χρειάζεται).
Χτυπήστε τα αυγά με σύρμα ή με πηρούνι. Πριν τα ρίξετε στο τηγάνι, βεβαιωθείτε ότι τα υγρά της τομάτας έχουν εξατμιστεί και προσθέστε λίγο ακόμα λάδι.
Ρίξτε τα αυγά και με ένα ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα σιλικόνης, αρχίστε να κάνετε μικρά κυκλάκια σ’όλο το τηγάνι για να ανακατεύετε απαλά τα αυγά με τη σάλτσα, ενω αυτά ψήνονται. Συνεχίστε μέχρι να τα δείτε να σταθεροποιούνται και να αρχίσουν να γίνονται σπυρωτά. Εδώ σταματάτε το ανακάτεμα και τα αφήνετε να ψηθούν ακόμα λίγο (είναι το στάδιο που χάνουν τη “μυρωδιά του αυγού”).
Προσθέστε φρέσκια ρίγανη ή φυλλαράκια φρέσκιας ματζουράνας ή κομμένο σε λωρίδες φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό. Μερικές φορές, τα παιδιά μου ζητούσαν να βάλω τα παξιμαδάκια μέσα στο τηγάνι για να μαλακώσουν, με τα όποια υγρά της τομάτας είχαν μείνει. Μερικές φορές βάζαμε και φέτα στο τέλος να ζεσταθεί. Σερβίρετε και περιχύστε με φρέσκο ελαιόλαδο. Το ωμό ελαιόλαδο στο φαγητό είναι άρτυμα, δίνει παραπάνω γεύση!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα http://www.tastefull.gr