Συνταγές
Ατομικές πεντανόστιμες πάβλοβες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ:για 20 ατομικές πάβλοβες
ΜΑΡΕΓΚΑ:
5 ασπράδια αυγού
275 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ κορν φλάουρ
κρέμα ζαχαροπλαστικής
Χρησιμοποιείστε τους κρόκους που περισσεύουν από τη μαρέγκα.Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε και έτοιμη του εμπορίου!
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντυγί
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
400 γρ. φράουλες
70 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε καθαρό και στεγνό κάδο βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα (σταδιακά αυξάνουμε).
Όταν θα αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε τη ζάχαρη σαν βροχή,τμηματικά!
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει
Στο τελικό στάδιο θα πρέπει να σχηματίζονται κορυφές!
Έπειτα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μία μαρίζ!
Τοποθετoύμε ένα ακροφύσιο αστερι ή στρόγγυλο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε το μείγμα μέσα.Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε λίγο μαρέγκα κάτω από τις άκρες για να κολλήσει το χαρτί και να μην πετάγετε στο φούρνο! κάνουμε μικρούς δίσκους και απο πάνω δαχτυλιδια!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 βαθμούς κελσίου για δύο ώρες τουλάχιστον!Αν θέλετε βάζετε και πιο χαμηλά το φούρνο!Όσο πιο χαμηλή θερμοκρασία τόσο πιο λευκές βγαίνουν!Αυτό το γλυκό θέλει υπομονή…μη σας πω να το ξεχάσετε κιόλαςΕίναι έτοιμες όταν έχουν στεγνώσει εντελώς και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα!Την μαρέγκα και παραπάνω να την ψήσετε μη φοβάστε δεν θα καεί!Απλά να προσέξετε να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην σας κιτρινίσουν!Στην ουσία αυτό που θέλουμε είναι να στεγνώσουν!
Εν τω μεταξύ κάνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής(κρέμα πατισερί)!
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις φράουλες.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις φράουλες,τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλη φωτιά μεχρι να δέσουν τα υλικά!Να γίνει δηλαδή μια αραιή μαρμελάδα με κομματάκια φράουλας!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:γίνεται την τελευταία στιγμή!
Παίρνουμε τις μαρέγκες ,βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι επάνω και έπειτα προσθέτουμε τη σαντυγί με κορνέ ζαχαροπλαστικής!
Τελευταία βάζουμε τη σάλτσα φράουλας!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : evicita