Συνταγές
Ατομικές μπαμπάδες με ρούμι και σαντιγί – Θα σας ξετρελάνουν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Υλικά
· > Για την Ζύμη Σαβαρέν
· 140 gr. αλεύρι
· 4 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
· 2 αυγά
· 40 ml. γάλα εβαπορέ
· 50 gr. βούτυρο
· 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
· ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
· 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
· > Για το Σιρόπι
· 225 ζάχαρη
· 200 ml. νερό
· 125 ml. ρούμι
· > Για την Επάλειψη
· 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
· 2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό
· > Επιπλέον θα χρειαστείτε
· 300 gr. σαντιγύ
· 150 κομπόστα βερίκοκα ή αλλα φρούτα
· 4-5 βερίκοκα
· 8-10 Κερασάκια μαρασκίνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ο μπαμπάς (σαβαρέν)
Ζεσταίνουμε το γάλα, αδιάλυτο και το ρίχνουμε στο μπώλ του μίξερ.
Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και την βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
2. Λιώνουμε το βούτυρο ελαφρά και το προσθέτουμε σταδιακά.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπώλ, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη για μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Κατόπιν βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι ή ατομικές φόρμες και απλώνουμε την ζύμη.
3. Την αφήνουμε και πάλι για μισή ώρα σκεπασμένη να διπλασιαστεί ο όγκος της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30′ λεπτά.
Μόλις ψηθεί, ξεφορμάρουμε αμέσως και αφήνουμε να κρυώσει καλά, πρίν το σιροπιάσουμε.
4. Tο σιρόπι
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μόλις πάρει 1-2 βράσεις.
Κάνουμε με ένα πηρούνι τρύπες στον μπαμπά στην κάτω πλευρά, όπως θα τον τοποθετήσουμε στο σιρόπι.
Τοποθετούμε τον μπαμπά και κλείνουμε την φωτιά.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με σιρόπι και την πάνω πλευρά, μέχρι να «τραβήξει» όλο το σιρόπι.
5. Hεπάλλειψη
Ζεσταίνουμε ελαφρά την μαρμελάδα και το νερό και ανακατεύουμε.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του μπαμπά και το αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 ώρες.
6. Η συναρμολόγηση
Τοποθετούμε τον μπαμπά σε μία πιατέλα.
Βάζουμε την σαντιγύ σε κορνέ και κάνουμε «κορδόνια» σε όλη την επιφάνεια του μπαμπά.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα βερίκοκα. Γεμίζουμε το κενό του μπαμπά στην μέση εναλλάξ σαντιγύκαι φρέσκα βερίκοκα.
Διακοσμούμε με τα κερασάκια μαρασκίνο! Γαρνίρουμε με τα βερίκοκα κομπόστα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο 1-2 ώρες και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.