Συνταγές
Ατομικά γιουβετσάκια με σάλτσα λαχανικών και μια υπέροχη μπατζίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μπατζινα
4-5 κολοκύθια και 1 πατάτα, τριμενα, αλατισμένα κ καλά στραγγισμενα
1 κεσε γιαουρτι
200 γρ ανθοτυρο
300 γρ φετα
4 αβγά
1 μπεκιν
1/2 κπ λαδι
1 κόκκινη κ 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομ
Αλεύρι 3 κούπες περίπου.1/2 κπ μαιδανο ψιλοκομ.
Αλατι, πιπερι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε όλα τα υλικα και τα αδειάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψηνουμε σε αντιστάσεις 50 λ 200 β.
Γιουβετσακια
βρασουμε μισό κ κριθαράκι ολικής σε νερό με αλάτι κ λεμόνι το στραγγισμα έριξα λαδάκι και από πάνω σαλτσα ντοματας με διαφορά λαχανικα.
( 1κολοκυθακι, 1 μικρή μελιτζανα, 1 μικρό κρεμυδι, 1 σκ σκορδο 2 φρέσκιες ντομάτες, μαιδανο και λίγο πελτε, λάδι αλατι, και 5-6ψιλοκομ λουκάνικα και φραγκφουρτης. Τα ψιλοκοψουμε και τα εβρασα να μελωσει η σάλτσα)
Από πάνω τριψουμε φέτα κ γκουντα και τα ψησουμε στα πήλινα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ατομικά πιτσάκια που θα σου τρέχουν τα σάλια
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
500-600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml Γάλα φρέσκο χλιαρό
100 ml Νερό χλιαρό
50 ml ηλιέλαιο
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση έβαλα μπάρμπεκιου σως, τυρί, φιλέτο κοτόπουλο ψητό, πιπεριά και ντοματίνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, το μισό αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή.
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Παίρνουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια,( εγώ τα ζύγισα, 50 γρ. Το καθένα)
Τα απλώνουμε με τα χέρια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε μπάρμπεκιου σως βάζουμε το κοτόπουλο, τυρί, πιπεριές και ντοματινια ή ότι άλλο προτιμάμε.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά περίπου .
Η δοσολογία αυτή βγάζει 25 περίπου κομμάτια.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.