Συνταγές
Αρωματικό ρεβανί με καρύδα και κρέμα με κομμάτια κομπόστα ροδάκινου….!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για ταψάκι 25*35
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ
175 γρ βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ ζάχαρη
3 αβγά
3/4 φλ αλεύρι
3/4 φλ σιμιγδάλι χοντρό
3/4 φλ καρύδα
100 γρ γιαούρτι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1 κ.σ κόφτη μπεικιν
μια πρέζα αλάτι
2 βανιλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
6 φλ γάλα
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
5 κ.σ γεματουτσικες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
1 κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 μεγάλη κονσέρβα κομποστα ανανα ή ροδάκινο κομμένη σε κυβακια ( κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα σε φετουλες)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ
400 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρεβανί
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και να ασπρίσουν .
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Σε ένα μπολ παράλληλα ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί αλεύρι, σιμιγδάλι, ινδοκαρυδο, μπεικιν ,βανιλιες, ξύσμα λεμονιού και αλάτι.
Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι με τα στερεά υλικά.
Απλώνουμε το ρεβανι στο ταψακι μου το οποίο έχουμε βουτυρωσει καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιροπι μας.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 6 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να κάψουν ( κρατάμε 1 φλ. γάλα από το σύνολο της συνταγής που αναγράφεται για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά,προσθέτουμε το γάλα το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Αφού κάψει καλά το γάλα ρίχνουμε λίγο στο μίγμα των αβγων για να ανεβάσουμε λίγο τη θερμοκρασία τους.
Ανακατεύουμε και τα γυρίζουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Τέλος πασπαλιστα ρίχνω το μπεικιν και με το σύρμα μου ανακατεύουμε επιφανειακά να αφρίσει το μπέικιν και να διαλύθει.
Ενσωματώνουμε μέσα στην κρέμα μου.
Απλώνουμε την κρέμα όπως είναι καυτή πάνω στο γλυκό.
Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα φρούτα μου με χαρτί κουζίνας, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε πάνω από τη κρέμα μου σπροχνωντας τα να βυθιστούν μέσα.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και απλώνουμε στο γλυκό μου.
Γαρνίρουμε το γλυκό με καρύδα , καβουρδισμένα αμύγδαλο φιλέ, κομπόστα σε φετακια και κερασακια
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.