Συνταγές
Αναμφισβήτητα το πιο κυριακάτικο φαγητό – μοσχαράκι με μακαρόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 κιλό μοσχάρι που το βράζω για 45 με 50 λεπτά στη χύτρα
Μετά παίρνουμε μία ρηχή κατσαρόλα τρίβω 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια μισή κόκκινη πιπεριά και δύο καρότα ρίχνω 250gr πουμαρό αλάτι πιπέρι καπνιστή γλυκιά πάπρικα 2 κλωνάρια σέλινο 3 μπαχάρια λιγα ντοματινια μισό κουταλάκι ζάχαρη
τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση μετά προσθέτουμε τα κομμάτια από το κρέας μου και περίπου 1,5 με 2 ποτήρια από τον ζωμό που έβρασε το κρέας
το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για αρωματικό ντιπ ελαιόλαδου
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ. γ. κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. χονδροί κόκκους αλάτι
1/2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μείνουν για 36 ώρες. Σερβίρουμε το “μυρωδισμένο” ελαιόλαδο, αφού το σουρώσουμε, με πολύ μικρά blinis (τα μπλινί είναι μικρά στρογγυλά πανκέικ από πολύσπορο αλεύρι).
Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το ελληνικότατο αυτό ντιπ, με σπιτικά, μικρά παξιμαδάκια από μαύρο σιτάρι.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
ΠΗΓΗ