Συνταγές
Αυτά τα αγγουράκια τουρσί είναι τέλεια – Ένα υπέροχο μεζεδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε ένα γυάλινο βάζο προσθέτοντας δυόσμο, ρίγανη ,σκόρδο και καυτερή πιπεριά προαιρετικά.
Κάνουμε άρμη με τις αναλογίες:
Σε κάθε λίτρο νερό κρύο πάντα μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και μισή ξινό.
Ένα φλυτζάνι του καφέ ξίδι και μισό ελαιόλαδο .
Σε όλα τα τουρσιά μου αυτές τις αναλογίες χρησιμοποιώ.
Αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος περίπου 15 μέρες και το έχουμε για μεζεδάκιή συνοδεία για τα όσπρια μας και λέμε καλό χειμώνα .
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αρωματικό γλυκό καρπούζι.
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Fatseas – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Φτιάξε τραγανό γλυκό κουταλιού καρπούζι μόνοι σας για να απολαμβάνετε την αγαπημένη νόστιμη γεύση του, όλο το χρόνο!
ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ. καθαρισμένο καρπούζι
1.200 γρ. ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
Χυμό από 2 1/2 λεμόνια
Κανέλα,γαρύφαλλο,βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τη πράσινη φλούδα του και κόβουμε σε κομμάτια.Βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό από 2 λεμόνια για 1 ώρα.
Ξεπλένουμε τα κομμάτια του καρπουζιού και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά,προσθέτουμε στη κατσαρόλα για περίπου μισή ώρα και αφήνουμε για μια μέρα.
Ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι,προσθέτουμε προς το τέλος χυμό από 1/2 λεμόνι και τα μυρωδικά μου.Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Fatseas – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”