Γλυκα
Μυρωδάτο πορτοκάλι γλυκό – Φανταστικό γίνεται και μάλιστα πολύ πετυχημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δεκα πορτοκαλια, δύο κιλά ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό , χυμό λεμονιού .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα πορτοκάλια τα τρίβουμε στο τριφτη και φυλάμε το ξύσμα για γλυκά ,βράζουμε τα πορτοκάλια στην αρχή 10 λεπτά αλλάζουμε νερό και βραζουμε άλλες δύο φορές για 3λεπτα
αφήνουμε να κρυώσουν τα κόβω καθαρίζουμε τις ίνες και τα βάζουμε με σειρά και εναλλάξ ζάχαρη τα αφήνουμε όλο το βράδυ την άλλη μέρα ρίχνουμε το νερό και το βράζουμε να δέσει το σιρόπι
ρίχνουμε και το λεμόνι και ζεστό το βάζουμε σε αποστειρωμενα βάζα
Η Συνταγή είναι από Martha Martha – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Αρωματικό βούτυρο με πορτοκάλι & δυόσμο
Συστατικά:
500 γρ. μαλακό βούτυρο
2 κ. σ. μέλι
1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Αλάτι.
Ρολό λαδόκολλας
Οδηγίες:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σου στο multi για περίπου 2 λεπτά.
Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στην λαδόκολλα.
Κύλησε το βούτυρο πάνω στην λαδόκολλα και στρίψε τα τελειώματα (σαν μια καραμέλα).
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
gourmed.gr