Συνταγές
Τέλειο σπιτικό ψωμάκι εύκολο και γρήγορο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ.ζαχαρη
1 κ.σ αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 625 γρ.χλιαρό νερό ριχνουμε 1 φ.μαγιά
Ανακατευουμε και ριχνουμε 2 κ.σ.λαδι
Ζυμωνουμε το μείγμα το βαζουμε 2 ωρες σε ζεστο μερος σκεπασμένο με μεμβράνη
εγω το εβαλα στο φούρνο με μόνο το λαμπακι αναμμένο και φουσκωσε σε 1 ωρα
Με λαδωμενα χέρια διπλωνουμε πολλές φορες την ζυμη την απλωνουμε στον παγκο την χωριζουμε σε 2 μερη τυλιγουμε ρολο σε ταψι με Λαδοκολα να χωρίζει στην μεση τα ψωμια αλευρωνουμε και χαραζουμε 30 λεπτά ξεκουραση
ψήνουμε στον αέρα 200 β 50 με 60 λεπτά
*Η ίδια συνταγή ισχύει και με αλεύρι ολικής; ή μισό μισό
**την ίδια συνταγή κάνω με ολικής η μόνη διαφορά είναι οτι αντί για ζάχαρη βάζω μέλι.
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις αρωματικό βούτυρο . Δίνει ένταση και απογειώνει τη γεύση!
Αρωματικό βούτυρο:
250γρ βούτυρο αγελαδος το αφήνουμε εκτός ψυγείου να μαλακώσει.
Δουλεύουμε με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο να γινει αλοιφή και προσθετουμε ενα κουταλάκι αλάτι δυο κουταλάκια χυμό λεμόνι ενα κουταλάκι πολτό σκόρδου λιγο πιπέρι και λιγο πάπρικα.
Ψιλοκοβουμε φρέσκα αρωματικά ρίγανη δυόσμο βασιλικό και οτι άλλο μας αρεσει και ανακατευουμε.
Κόβουμε δυο κομμάτια μεμβράνη για σιγουριά τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη και απλώνουμε το βούτυρο κατα μήκος σε σχήμα μπαστουνιού.
Κλείνουμε και ρολάρουμε τη μεμβράνη γυρίζοντας τις άκρες σε σχήμα καραμέλας .
Διατηρείται στο ψυγείο δυο μήνες η στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό. Κάθε φορα που θελουμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας το βγάζουμε και κόβουμε λεπτές φετούλες.