Συνταγές
Από τα πιο νόστιμα φαγητά, το αρνάκι στη γάστρα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Αρνίσιο μπούτι και τρεις μερίδες παΐδια
6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι νερού κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το τρυπάμε σε μερικά σημεία και βάζουμε τις μισές σκελίδες σκόρδου κομμένες στα δυο και δεντρολίβανο .
Βαζουμε την κατσαρόλα με ελαιόλαδο στο μάτι να κάψει, ρίχνω το κρέας να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές το βγαζουμε και το βάζουμε στη γάστρα, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας αφού τελειωσει το σωταρισμα ρίχνουμε το υπόλοιπο σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί
όταν εξατμιστεί το αλκοόλ το βάζουμε και αυτό στη γάστρα με το ζουμακι του ρίχνω τη Δάφνη, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί στους 210 βαθμούς, εάν χρειαστεί ρίχνουμε ενα ποτηράκι του κρασιού νερό μετά από μια ώρα που το ανοίγουμε να το κοιτάξουμε .
Αφού γίνει το κρέας περίπου στις δυόμιση ώρες το βγάζουμε από την γάστρα και με το πινέλο κουζίνας ξεκολλαμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα, σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με ενα κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευουμε με πατάτες Φούρνου.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.