Συνταγές
Από το ποιο υπέροχα, δροσερά και καλοκαιρινά γλυκά φράουλας που θα έχετε φτιάξει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Από το ποιο υπέροχα, δροσερά και καλοκαιρινά γλυκά φράουλας που θα έχετε φτιάξει
Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κάνουμε ένα παντεσπάνι:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατεψουν! Ρίχνουμε 155 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ, 1 βανίλια κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά με μαρι!
Τοποθετούμε στο σκεύος μας μέσα, βάζουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο για 25 με 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο! Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε!
ΣΙΡΟΠΙ:
1 νεροπότηρο μεσαίο νερό,1 νεροπότηρο μεσαίο ζάχαρη, βράσιμο για 2 λεπτά! Το αφήνουμε να κρυώσει!!
ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΣΑ:
Χτυπάμε 2 φακελάκια έτοιμα βανίλιας, σκόνη με κρύο γάλα, όπως αναγράφει πάνω!
ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑΣ:
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ 350 γραμμάρια άχνη ζάχαρη!
Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ 250 γραμμάρια βούτυρο να ραφινάρατε και ρίχνουμε σιγά, σιγά την άχνη ζάχαρη, λίγο αλάτι, 1 βανίλια και χτυπάμε 2 λεπτά!
Τέλος, προσθέτουμε περίπου 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, ανάλογα πόσο σφιχτή την θέλουμε!
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
Βάζουμε αποβραδίς 500 γραμμάρια φράουλες στον καταψύκτη καθαρισμένες! Την επόμενη βάζουμε σε ένα μπολ, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, 1 βανίλια, 5 κουταλιές της σούπας χυμό φράουλα, ρίχνουμε και της παγωμένες φράουλες, τοποθετούμε στην κατσαρόλα στο χαμηλό ανακατευοντας περίπου 10 λεπτά βράσιμο! Αφήνουμε να κρυώσει !
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο παντεσπανιού, σιροπιάζουμε με κουτάλι, τοποθετούμε την έτοιμη κρέμα βανίλιας, ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα, βουτυροκρεμα και τέλος μπόλικη σάλτσα φράουλας!
Καλή απόλαυση!
Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δες κι άλλες συνταγές για καλοκαιρινό γλυκό!