Συνταγές
Υπέροχα καλοτυλιγμένα και ζηλευτά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Ελπίδα Α.- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για μισό κιλό αμπελόφυλλα :
• 1 1/5 κιλό ρύζι Καρολίνα
• 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια λιωμένα στο μουλτι
• Ψιλοκομμένο άνηθο
• Ψιλοκομμένο δυόσμο
• χυμό απο μισό λεμόνι
• αλάτι,πιπέρι,μισή κουταλιά ζάχαρη
• ελαιόλαδο
• 1 κύβο ζωμό μοσχάρι
• νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και βάζουμε τα φύλλα μας σε βραστό νερό με αλάτι για 2 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά (εκτός απτο κύβο και το χυμό λεμόνι)
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα φύλλα μας,τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα βάζοντας και στο πατο της χύτρας φύλλα.
Όταν τελειώσουμε,ριχνουμε αλάτι,πιπέρι ελαιόλαδο,τρίβουμε το ζωμο,το χυμό και σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια μας με τα φύλλα…ενα πιάτο,και νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το πιάτο.
Βράζουμε στη χύτρα για 14 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελπίδα Α. – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Από τα καλύτερα φαγητά – Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι, μυρωδικά και τυριά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”
Υλικα
Περιπου 25 κολοκυθοανθοι
Για τη γεμιση
Μια κουπα ρυζι
Μαραθο η ανιθο
Δυοσμο
Δυο κρεμυδακια φρεσκα
Ενα κολοκυθακι τριμενο,εγω εβαλα 7 απο τα μικροσκοπικά δικα μας
Δυο τρεις κολοκυθοανθους
Ελαιολαδο
Αλατοπιπερο
Λιγη τριμενη φετα και ρεγκατο(αυτα ειχα)
Τριμενη τοματα,περ δυο τοματες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα υλικα της γεμισης
Τα Σωταρουμε σε ελαιολαδο μαζι με το ρυζι
Αφου μαραθουν ,τα αφηνουμε να κρυωσουν και προσθετουμε τα τυρια
Γεμιζουμε τους ανθους και τους βαζουμε σε πυρεξ
Ριχνουμε τριμενη τοματα ,μια κουπα νερο,λιγο ελαιολαδο απο πανω και λιγο ρεγκατο εξτρα
Καλυπτουμε το πυρεξ με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε σε μετριο φουρνο για μιση ωρα
Μετα θα βγαλουμε το αλουμινοχαρτο και θα αφησουμε να παρει χρωμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “F for Food”