Συνταγές
Από τα καλύτερα προφιτερόλ που έχετε φάει με τα πιο μοναδικά σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
360γρ ζάχαρη
8 μεσαία αυγά
160 γρ. Κορν Φλαουερ
2 βανίλιες
150 γρ. Πραλινα Φουντουκιου
100 γρ. Σοκολάτα μπίτερ (κουβερτούρα)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με 200 γρ. ζάχαρη, από τα 360γρ. , σε μία κατσαρόλα!
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα 8 αυγά, με την υπόλοιπη ζάχαρη(160γρ.), το κορν φλαουερ και τις βανίλιες
Μόλις διαλυθούν καλά, παίρνουμε λίγο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα μας και μετά όλο μαζί πάλι μέσα στο γάλα, που έχουμε στην κατσαρόλα
Μόλις αρχίσει να πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και χωρίζουμε την κρέμα μας σε 2 μπωλ, στο ένα αφήνουμε την κρέμα βανίλια και στο άλλο ριχνουμε την Πραλινα Φουντουκιου και την κουβερτούρα
Για τη ζύμη Σου:
100 γρ. γάλα
80 γρ. νερό
75 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. Αλεύρι
3 μεσαία αυγά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αυγά! Μόλις διαλυθούν όλα καλά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά
Με ένα κορνεδακι κάνουμε 40 κομμάτια περίπου Σου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά περίπου
Διαμορφώνουμε το Προφιτερολ όπως μας αρέσει!
Εγώ όμως έβαλα και τη δική μου πινελιά και πρόσθεσα Σαντιγυ που έφτιαξα και λίγη Σοκολάτα από επάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.