Συνταγές
Απόλαυση μοναδική σε κάθε μπουκιά! Υπέροχο γλυκό με ωραία υλικά! Εύκολο τζιζκεικ με ζαχαρούχο και κρέμα τυριού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Για την βάση:
1 πακέτο πτιμπερ Παπαδόπουλου η ότι μπισκότα έχετε
120 γρ. Βούτυρο λιωμένο
λίγο σπιτικό λικέρ
Για την κρέμα:
1 κουτί Ζαχαρούλα γάλα
300 γρ. Τυρί κρέμα
χυμό από 2 λεμόνια
Για επίστρωση:
Λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωνουμε με λίγο νερό, ή σπιτική μαρμελάδα φράουλας και κομματάκια απο ολόφρεσκο ανανά η ότι φρουρό έχετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μουλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το λικέρ
Τα ρίχνουμε σε μια φόρμα 20-22cm με τσέρκι και πιέζουμε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση
Στο μουλτι χτυπάμε τα μισά υλικά της κρέμας, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μισά και αφού γίνει η κρέμα των στρώνουμε πάνω στα μπισκότα
Τοποθετούμε ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει η κρέμα
Προσθέτουμε μετά από 2 ώρες αφου το βάλαμε στο ψυγείο και την μαρμελάδα και τα φρούτα
Μυστικά:
Αν θέλετε πιο πλούσια κρέμα κάντε διπλή δόση κρέμας και απλώστε την πάνω στα μπισκότα. Θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο να σφίξει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”