Συνταγές
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΛΦΕΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ .. ΤΟΣΟ ΖΟΥΜΕΡΟ .. ΤΟΣΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ .. ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ …
2 φλιτζάνια γάλα (480ml)
4 κρόκοι αυγών
⅓ φλιτζανιού + 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη (80γρ)
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (30γρ)
¼ φλιτζάνι κορν φλαουρ (30γρ)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η 2 βανιλινες
Μια πρέζα αλάτι
⅓ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο (75γρ) και
⅓ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο (75γρ)
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (250 γρ)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταθουν 2 φλιτζάνια γάλα σε χαμηλή φωτιά.
Σε ενα μπολ τους κρόκους των αυγών και κρυσταλλική ζάχαρη τα χτυπάμε . Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέσα . Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.
Ρίξτε μόνο το ¼ απο το ζεστό γάλα σε (2 δόσεις) και χτυπήστε ελαφρά για να ομογεννοποιηθουν . Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να πάρει βράση ανακατευωντας ελαφρά συνεχώς. Όταν αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Οπως ειναι καφτή προσθέστε το ⅓ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογεννοποιηθούν . Μεταφέρετε σε ένα σκεύος κρύο και αφήστε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε κρέμα το ⅓ φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο. Όταν η κρέμα ερθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε στο βούτυρο. Χτυπάμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να δέσει και να γίνει λεία. ………..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας η μία βανιλίνη
αλάτι μία πρέζα
Για την μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ
Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.
Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει εντελώς.Μετά την βάζουμε στο ψυγείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε για 50 λεπτα 3 ιδια φύλλα σφολιάτας τρυπημένα πολυ καλα με πηρούνι και πασπαλισμένα με ζαχαρη για 50 λεπτα ,,, ανακατευουμε την μιση μαρεγκα με την κρεμα στο μίξερ για 2 λεπτα να αφρατεψει ..
Βαζουμε ενα φύλλο για βάση την μισή κρέμα δευτερο φύλλο την υπόλοιπη κρέμα και το τριτο φυλλο .. πασαλειβουμε με την μαρεγκα ενα οχι χοντρο στρωμα και καλύπτουμε με τριμματα σφολιάτας και αχνη ζαχαρη … παγωνουμε πριν κόψουμε ,,
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.