Συνταγές
Αρακάς με κοτόπουλο και κόκκινη σάλτσα – ζωγραφίσαμε πάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χύτρα με λίγο ελαιόλαδο σωταρουμε 700 γρ. κρέας κοτόπουλο κομμένο σε κυβακια μέχρι να ροδησει, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το βγάζουμε από την χύτρα.
Στο ίδιο λάδι σωταρουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συμπληρώνουμε ένα ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό , ένα κύβο λαχανικών και αλάτι.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει λίγο και προσθέτουμε μισό κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο,ένα καρότο κομμένο σε φέτες, δύο πατάτες κομμένες σε καρέ, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και το σωταρισμενο κοτόπουλο.
Κλείνουμε την χύτρα και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τον αρακά, προσπαθώντας να μην πάρουμε και το κρέας, πάνω από τον αρακά βάζουμε το κρέας ,διαλέγουμε μερικές πατάτες τις πατάμε λίγο με το πηρούνι και τις βάζουμε πάνω από το κρέας.
Στολίζουμε με άνηθο και λουλούδια από καρότο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Anestaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Απολαύστε λαχταριστό Κοτόπουλο με βελούδινη σάλτσα πορτοκάλι
Υλικά για 2-4 άτομα
– 1 μέτριο κοτόπουλο
– 1 μεγάλο πορτοκάλι σε φέτες
– Χυμός από τρία πορτοκάλια
– Χυμός από μισό λεμόνι
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες.
Το αφήνουμε να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες και φέτες πορτοκαλιού και είναι έτοιμο!