Συνταγές
Για όποιον θέλει κάτι διαφορετικό και ελαφρύ – Κουταλιά και απόλαυση η πανακότα light με κρέμα ροζ γκρέιπφρουτ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
* 6 μπωλάκια ή ποτήρια
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα 1,5 % (φυσικά μπορείτε κ πλήρες γάλα /κρέμα γάλακτος ή μισό μισό)
6 μεγάλα φύλλα ζελατίνης (αν χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος αρκούν 4)
Γλυκαντικό (είδος κ ποσότητα της επιλογής μας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Μουλιάζω τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό κ τα στραγγίζω
– Ζεσταίνω το γάλα, προσθέτω το γλυκαντικό, 1 βανιλίνη κ τη ζελατίνη κ ανακατεύω καλά να διαλυθούν
– Τη μοιράζω σε μπωλάκια ή ποτήρια, τα αφήνω να χλιαρύνουν κ τα βάζω στο ψυγείο
Κρέμα ροζ γκρέιπφρουτ (ή οποιουδήποτε άλλου εσπεριδοειδούς) :
– Ζεσταίνω 2 μεγάλες κούπες φρέσκο χυμό ροζ γκρέιπφρουτ
– Διαλύω 3 κοφτές κσ κορν φλάουρ σε λίγο νερό κ το ρίχνω στο χυμό
– Προσθέτω το γλυκαντικό κ ανακατεύω καλά μέχρι να δέσει η κρέμα
– Σκεπάζω με μεμβράνη κ την αφήνω να χλιαρύνει
– Τη μοιράζω πάνω από την πανακόττα κ πάλι στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να απολαύστε Ελαφριά, σπιτική πανακότα με φρούτα εποχής
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Do It Like Chef”
ΥΛΙΚΑ:
-600g κρέμα γάλακτος
-100g γάλα φρέσκο
-1/2 κ.γλ. κανέλα ή βανίλια
-3κ.σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
– 5φύλλα ζελατίνας
-μέλι
– Φρούτα βερίκοκο νεκταρίνι
-αμύγδαλα για γαρνίρισμα προεραιτικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε τις ζελατινες σε νερο να μουλιασουν.
Σε κατσαρολα με χοντρο πατο ριχνουμε το γαλα, την κρεμα,τη ζαχαρη και την κανελα, τα αφηνουμε να παρουν βραση. Μολις αρχισει να φουσκωνει η κρεμα την κατεβαζουμε απο τη φωτιά.
Στυβουμε τις ζελατινες και τις ριχνουμε στην κρεμα ανακατευοντας με συρμα με γρηγορες κινησεις.
Ισομοιραζουμε το μειγμα σε 6 μπολακια (μιας χρησεως). Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο να σφιξουν.
Ξεφορμαρουμε σε πιατο κοβουμε τα φρουτα σε κομματια ριχνουμε μελι και αμυγδαλα καβουρδισμενα και κομμενα προεραιτικα
Υ.Σ.
Η πανακότα στην φωτογραφία ειναι με γαλα καρύδας και φυτική κρεμα γαλακτος
Κατάλληλη για vegan.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Do It Like Chef”