Συνταγές
Απολαυστικό κέικ με ασπράδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-6 ασπράδια αβγών
-250γρ ζάχαρη
-160 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
-1 κ.σ. κορν φλάουρ
-1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-100 γρ βούτυρο (λιωμένο )
-1 ή 2 βανίλιες
-1/4 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, ρίχνοντας σε ένα μπωλ τα εξής υλικά, 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 220 γρ. ζάχαρι, 1 ή 2 βανίλιες, 1κσ κορν φλάουρ, 1κγ baking powder, 1/4 κγ αλάτι και ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα.
Σε ένα άλλο μπωλ θα ρίξουμε τα 6 ασπράδια από τα αυγά και 30 περίπου γρ. ζάχαρι, και θα τα χτυπήσουμε με το μίξερ καλά έως ότου αφρίσουν.
Στη συνέχεια, θα ρίξουμε μέσω ενός σουρωτηριού τα υλικά από το πρώτο μπωλ σιγά σιγά στο δεύτερο μπωλ ανακατεύοντας με τη μαρίζ έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Κατόπιν, αδειάζουμε και το λιωμένο βούτυρο των 100 γρ. περίπου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
Σε μία φόρμα ψησίματος για κέικ διαστάσεων περίπου 30Χ10 εκ., θα βάλουμε λαδόκολλα και θα αδειάσουμε το μίγμα από το μπωλ, απλώνοντάς το ομοιόμορφα, κουνώντας τη φόρμα με τα χέρια μας.
Θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 έως 50 λεπτά στις αντιστάσεις.
Μπορούμε να δοκιμάσουμε εάν το κέικ έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα ξύλινο καλαμάκι σε αυτό. Οταν θα το βγάλουμε από το κέικ και δεν έχει επάνω του υλικά, τότε είναι καλά ψημένο.
Βγάζοντας το κέικ από το φούρνο, μπορούμε να απλώσουμε επάνω του λίγη σοκολάτα.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes