Συνταγές
Υπέροχο αλμυρό κέικ όλο νοστιμιά με λίγα υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βουτυρο
3 αυγα
1 κουπα γαλα
5 φετες ζαμπον
250γρ φετα
λιγο τυρι παρμεζανα
1 πρασ πιπερια κ αλλα χρωματα αν θελετε
2,1/2 κουπες αλευρι
1 κουτ του γλυκου καλα γεματη μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλα τα αυγα, προσθετουμε χλιαρο το βουτυρο μετα το γαλα .., ρίχνουμε το ζαμπον.. τα τυρια.. την πιπερια σε κυβους .. το αλευρι το μπεικιν …
ανακατευουμε καλα λαδωσα καλα την φορμα μου και την πασπαλιζουμε με αλευρι.. ρίχνουμε μεσα το μειγμα…
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για μια ωρα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για απολαυστικό αλμυρό κέικ με αυγά βραστά
Υλικά
3 αυγά
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι παρμεζάνα
1 κεσεδάκι κορν φλάουρ
1 κεσεδάκι λάδι
2 κεσεδάκια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι
4 αυγά σκληρά βρασμένα
Εκετέλεση
1. Χτυπάτε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι . Ρίχνετε το γιαούρτι. Προσθέστε τη παρμεζάνα, το κορν φλάουρ, το λάδι και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
2. Αδειάστε το μισό μίγμα σε φόρμα μακρόστενη κέικ και προσθέστε τα αυγά βρασμένα.
3. Καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
4. Αφήστε το να κρυώσει και να σερβίρετε.