Συνταγές
Απολαυστικοί σπιτικοί λουκουμάδες – Το ιδανικό κέρασμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αν αντέχεις να περιμένεις και να μην τους φας κατευθείαν σκέτους, ρίξε από πάνω όσο είναι ζεστοί μπόλικο ανθόμελο, κανέλα και σουσάμι..
Υλικά
500γρ.αλεύρι σκληρό
600ml νερό ζεστό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουτ.της σούπας ζάχαρη
1 κουτ.του γλυκού αλάτι
2 κουτ.της σούπας ξύδι
Ηλιέλαιο
Μέλι , σουσάμι , κανέλα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα στερεά υλικά και μετά τα υγρά υλικά .
Τα ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο πάνω από την μέση και το αφήνετε στην φωτιά να καπνίσει.
Βάζετε σε ένα μπολάκι νερό και ένα κουτάλι σούπας.
Με την χούφτα σας παίρνετε από το μείγμα και ότι βγεί στον αντίχειρα το τραβάτε με το κουτάλι που το βουτάτε στο νερό κάθε φορά που ρίχνετε μείγμα στο καφτό λάδι .
Αφήνετε τους λουκουμάδες να ροδοκοκκινήσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάτε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί.
Τους ρίχνετε μέλι , κανέλα και σουσάμι.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.