Συνταγές
Απολαυστικοί μπαμπάδες σε ατομικό μέγεθος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
120 γρ γάλα φρέσκο χλιαρό
10 γρ μαγιά φρέσκια
220 γρ αλεύρι σκληρό
ξύσμα από μισό λεμόνι
20 γρ ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
2 αυγά μεγάλα
50 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
Σε μια γυάλα, βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα, το αλάτι, τα αυγά, και το γάλα με την μαγιά και αρχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ (εγώ με μίξερ χειρός). Όταν ανακατευτούν, προσθέτουμε το βούτυρο μαλακό αλλά όχι λιωμένο και χτυπάμε ένα 5λεπτο ακόμα.
Αφήνουμε να ανέβει, να διπλασιαστεί σχεδόν!
Χωρίς να ανακατεύουμε το ζυμάρι,γεμίζουμε τις φόρμες μας στο 1/2 του ύψους τους. Εγώ χρησιμοποιώ τα φορμάκια για μαφινς.
Αφήνουμε να φουσκώσουμε μέχρι το χείλος της φόρμας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, θα δούμε ένα χρυσαφί χρώμα.
ΣΙΡΟΠΙ:
600 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι ή μπεργκαμόντο 1 σφηνάκι ρούμι, ή λίγο παραπάνω αν μας αρέσει το αλκοόλ στο γλυκό.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το ρούμι. Κρατάμε ζεστό.
Όταν ψηθούν οι μπαμπάδες και κρυώσουν λίγο, τους βουτάμε στο ζεστό σιρόπι, αφήνουμε μέχρι να βραχούν καλά καλά. Τοποθετούμε σε μία σχάρα να στραγγίξουν και φυλάμε στο ψυγείο όταν κρυώσουν.
Χτυπάμε μια ωραία σαντιγί με λίγη ζάχαρη άχνη, κόβουμε το καπάκι από τους μπαμπάδες και τους διακοσμούμε. Εγώ στόλισα με γλυκό φλούδες από λεμόνι.
Η Συνταγή είναι της κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”