Γλυκα
Τραγανή μπουγάτσα της στιγμής για καφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ann Mantzanas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Συνταγή για μικρό 24cm ταψάκι
400γρ γαλα
3 κουτάλες ζάχαρη
1 βανίλια
70γρ ψιλό σιμιγδάλι
30γρ βούτυρο
6 φύλλα
60γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός βούτυρο, με ένα σύρμα ανακατεύουμε ως που πήξει η κρέμα, αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Τη κρυώνουνμε τη κέρμα.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι 3 φύλλα από κάτω βούτυρομενα προσθέτουμε την κέρμα 3 φύλλα από πάνω Βουτυρώνουμε.
Στο φούρνο στο αέρα 170 για 25 λεπτά.
Όταν γίνει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κάνελα.
Η Συνταγή είναι από Ann Mantzanas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για απολαυστική μπουγάτσα σπέσιαλ !!!
Tzeni Tsanaksidou-Oι Χρυσοχερηδες-ηδες
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα φύλλα κρούστας Βηρυτού,
400 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
500 γραμμάρια ζάχαρη,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
2 κιλά γάλα,
6 βανίλιες,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και τις βανίλιες να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια.βούτυρο αφήνουμε να κρυώσει!
Βουτυρώνουμε το ταψί με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο τοποθετούμε το ένα πακέτο φύλλα βουτυρώνοντας τα ρίχνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά!
Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε άχνη ζάχαρη(και κανέλα οποίος επιθυμεί)!