Συνταγές
Υπέροχη πίτα, νοστιμότατη και λαχταριστή σπανακόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό σπανάκι, 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό,
Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, λίγο μάραθο
250 γρ φέτα θρυμματισμένη
Λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για το φύλλο
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο λάδι, 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι, 2 κουταλιές σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το φύλλο και αφήνω μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα για την πίτα.
Καθαρίζουμε το σπανάκι και πλένω καλά, αφήνουμε να στεγνώσει από το νερό και ψιλοκόβουμε .
Ετοιμάζουμε και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά μαζί με την φέτα.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε τη γέμιση και το άλλο φύλλο, λαδωμένο λίγο και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 45 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για απολαυστικά τρίγωνα σπανακοπιτάκια με εξαιρετική γέμιση
Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
ένα πακέτο φύλλο εμπορίου (κρούστας ή χωριάτικο)
Για την γέμιση :
1 κιλό σπανάκι χονροκομμενο,
ανιθος ψιλοκομμενος,
κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
ένα πράσο σε ροδέλες,
ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
δύο αυγα,
1/4 ανθότυρο,
1/4 φέτα,
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι,
δύο κουταλιές ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε τα χορταρικά μεχρι να πιουν τα υγρά τους.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Κόβουμε κάθε φύλλο σε τρεις ή τέσσερις λωρίδες
Λαδώνουμε και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλιγουμε σε τρίγωνο.
Βάζουμε σε ταψί.
Λαδώνουμε τα τρίγωνα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.