Συνταγές
Απλά τέλειο! Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια, κοτόπουλο….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
Κανελόνια, 500γρ σπανάκι καταψυγμενο , 5-6 κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο μέρος 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιούμενο , 300γρ μανιτάρια κομμένα η μία κονσέρβα , 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ή 200γρ καπνιστή φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλα , 5 φέτες μπέικον, μια σακούλα 200 γρ με τρία τυριά κίτρινα τριμμένο,1 αυγό, 2 κ.σ μαϊντανό, 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο , 50γρ βούτυρο μαλακό , 2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι και 200 γρ κρέμα γάλακτος για μαγειρική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, ρίχνουμε ζεστό νερό και όταν κρυώσει στρίβουμε με τα χέρια.
Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε δύο λεπτά. Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε της φέτες μπέικον να ψηθούν λίγο και τα κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε κομμάτακια και κρατάμε το ζουμί. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και το μισό από το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίσουμε τα κανελόνια εύκολα από της δυο πλευρές με το χέρι , τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό κοτόπουλο ή μισό κύβο κοτόπουλο με ζεστό νερό, ένα δάκτυλο κάτω από τα κανελόνια , βάζουμε και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμούς στη κάτω σχάρα για 20 λεπτά. Μετά τα βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Ψήνουμε και 8-10 λεπτά ακόμα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις απολαυστικά Κανελόνια με Σπανάκι!
Η Συνταγή είναι της κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 πακέτο κανελόνια
400 γρ ανθότυρο
200γρ παρμεζάνα
3 κουτ.σουπας κεφαλογραβιερα
2 αυγα
Αλάτι,πιπέρι
Σπιτική σαλτσα ντοματας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε πλένετε το σπανάκι και το ζεματάτε σε ζεστό νερό. Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Βάζετε σε λεκάνη το σπανάκι, το ανθότυρο, την παρμεζάνα, την κεφαλογραβιερα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Γεμίζετε τα κανελόνια, αφού τα βάλετε προηγουμένως σε νερό που βράζει για λίγο και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε πετσέτα.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μάγμα του σπανακιού. Ρίχνετε τη μίση σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος κι από πάνω στρώνετε τα κανελόνια.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με λίγο τυρί, λίγη κρεμά γάλακτος και ψήνετε στους 200 για 20 λεπτά περίπου. Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί έχετε.
Η Συνταγή είναι της κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.