Συνταγές
Ψωμί και ελαιόψωμο – εύκολα αφράτα και μυρωδάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marianna Gianniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σκληρό αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λάδι ελαφρύ
3 κούπες χλιαρό νερό και μέσα διαλύουμε 2 φακελάκια ξερή ή νωπή μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε 5 λεπτά και βάζουμε την ζύμη σε 2 λαδωμενες φόρμες, στην μία ζύμη ανακατεύω ελιές
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να φουσκώσει
Ψήνουμε πάνω-κατω για μία ώρα στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με τα αλουμινόχαρτα τα οποία βγάζουμε 1 τέταρτο πριν το σβήσουμε
Μπορείτε να βάλετε και ζαχαρονερο και σουσάμι από πάνω πριν το φουρνισετε
Η Συνταγή είναι από Marianna Gianniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πανεύκολα γεμιστά ψωμάκια με μοτσαρέλα – ΑΦΡΑΤΑ
Υλικά
2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 φλυτζάνι λάδι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 ασπράδι ( Το κρόκο τον αφήνουμε για επάλειψη)
1 φλυτζάνι νισεστέ
4 – 4,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 φ.μαγιά
Μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά της ζύμης.
Την αφήνουμε να φουσκώσει για δύο ώρες περίπου.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε και βάζουμε μοτσαρέλα. Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόχαρτο (σύμφωνα με το βίντεο). Αφήνουμε για 20 λεπτά. Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις απλό και εύκολο τυρόψωμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 φλ χλιαρό νερό περίπου
1 κγ αλάτι
1 αυγό μικρό
2 κσ λάδι
τυρί φέτα
ρίγανη
λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα
Ανοίγουμε με το χέρι μου τη ζύμη, την χαράσσουμε και ρίχνουμε το τυρί.
Πιέζουμε να κολλήσει στη ζύμη
Αφήνουμε για 25 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο μου στους 180 C
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο λάδι και ψήνουμε για 25 λεπτά αντιστάσεις στο κάτω μέρος του φούρνου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”