Συνταγές
Απίστευτη γεύση! Είναι το κάτι άλλο, τσουρέκι αλμυρό με τυρί και ελιές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
170μλ γάλα
12 φρέσκια μαγιά η 4γρ ξερή
30γρ ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι
50γρ σπορέλαιο
1 αυγό
+/- 380γρ αλεύρι
Για γέμιση
150γρ τυρί +1 ασπράδι +30γρ βούτυρο
100γρ πράσινες και μαύρες ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ανακατευουμε με την σειρά όλα τα υλικά Ζυμώνουμε μια λεία ζύμη περίπου10 λεπτά να μην κολλάει στα χέρια. . Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Μοιράζουμε την ζύμη στα δυο.
Ανοίγουμε καφέ φύλλο προσπαθείτε να είναι λεπτό. Απλώνουμε τη μισή γέμιση σε κάθε φύλλο. Τυλιγουμε όπως είναι στην φωτογραφία και κόβουμε στη μέση αφήνοντας από την άκρη περίπου 2 εκατ και μετά πλέκουμε.
Να προσπαθείτε όταν θα πλεκεται με κομμένη πλευρά προς τα έξω Και πάλι αφήνουμε να ξανά φουσκώσει. Αλείφουμε με κρόκο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για απλή συνταγή για ένα τσουρέκι χωρίς πολύ κόπο
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kazdagli – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε 500 γρ χλιαρό γαλα, 125γρ λιωμενο βούτυρο και 300γρ ζάχαρη,
χτυπάμε και ρίχνουμε σιγα σιγα 1kg αλεύρι κίτρινο σκληρό κοσκινισμενο, 2φακ.μαγια, 1φακελακι μαχλεπι, 2 βανιλιες και ξύσμα πορτοκαλιού
στο τέλος προσθετουμε 4 αβγα σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις ομογενοποιηθουν τα υλικα μας, η ζυμη κολλάει ελαφρως, την σκεπαζουμε και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστει(τουλάχιστον 4 ωρες) .
Φτιάχνουμε τα τσουρεκια μας, παντα με λαδωμενα χέρια!
Στην μιση ωρα τα περναω με αβγο χτυπημενο με λιγο γαλα και ψηνω στους 180c αερα για 25′
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kazdagli – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.