Συνταγές
Ωραιότατα μελομακάρονα! Καλές γιορτές και του χρόνου με υγεία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1ποτηρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 κγ σόδα
1 1/2 κγ μπεικιν
1 κγ κανέλα
1/2 γαρύφαλλο
4 ποτήρια μπορεί να πάρει και 2 χούφτες ακομα περίπου αλεύρι για γοχ
4 κσ κονιάκ
ξυσμα απο πορτοκαλι
Σιρόπι
1ποτηρι ζάχαρη
1ποτηρι μέλι
2ποτηρια νερό
Κανέλα λίγο χυμό λεμονιού
Φλούδα πορτοκαλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρωτα το σιρόπι για να κρυώσει.
Βάζουμε τα υλικά μόλις βράσει αποσύρουμε και βάζουμε το μέλι.
Βάζουμε τα υλικά εκτός το αλεύρι στο τέλος όπου έχουμε προσθέσει το μπεικιν στο (πορτοκαλί βάζουμε τη σόδα και την ανακευουμε πάνω στο μπωλ γιατί φουσκώνει) ζημωνουμε ήρεμα μέχρι να γίνει το μειγμα για να μην μας βγάλει λάδι. Δίνουμε σχήμα.
Προθερμασμενος φούρνος 180 πάνω κάτω για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Μετά βάζουμε το κρύο σιρόπι σε ταψί και τα ρίχνουμε και τα αφήνουμε όσο χρειάζεται και από πάνω τριμμένο καρύδι
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Απλή, πολύ εύκολη , μα πάνω απ όλα δοκιμασμένη συνταγή για άπαιχτα μελομακάρονα.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Papa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι νερου βιταμ λυωμενο
3/4 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλι
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 κουταλακι του γλυκου κανελα
1 κουτ. γλ. γαρυφαλο
1 κουτ. γλ. μοσχοκαρυδο
1 κουτ. γλ κοφτο σοδα
1 και 1/2 φακελακι μπαικιν
200 γρ (εβαλα μισο σακουλακι) σιμιγδαλι ψιλο
Αλευρι γ.ο.χ. οσο παρει για να εχουμε μια ζυμη οπως τα κουλουρακια. Ψηνουμε στους 180 βαθμους αερα-πανω κατω μεχρι να ροδισουν
Σιροπι
2 νεροποτηρα ζαχαρη
1 και 1/2 νερο
Χυμο απο μισο λεμονι
6 κουταλιες σουπας μελι
Βραζουμε το σιροπι 5 λεπτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα μαζι τα μελομακαρονα σε ενα ταψι και αφου κρυωσουν τα σιροπιαζουμε με το καφτο σιροπι.
Οταν τραβηξουν το μισο σιροπι τα γυριζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
Τα μεταφερουμε σε πιατελα πασπαλιζοντας με τριμενο καρυδι.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Papa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.