Συνταγές
Απλή, λιτή και απέριττη τούρτα καραμέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Flouda – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Μία τέτοια δημιουργία θα εκτιμηθεί σίγουρα από όλους τους καλεσμένους τόσο για την εμφάνισή της όσο και για τη εξαιρετική της γεύση .
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία των τριών, παντεσπάνι βανίλια
2 φακελάκια κρέμα στιγμής καραμέλα
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής των 500 γρ.
3 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα
υλικά διακόσμησης ότι μας αρέσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σφιχτή σαντιγί και την τοποθετούμε στο ψυγειο.
Χτυπάμε με το μίξερ τις 3 κούπες φρέσκο γάλα με τα 2 φακελάκια κρέμα στιγμής καραμέλα.
Αφρατεύουμε με το μιξερ το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Στην έτοιμη κρέμα καραμέλα προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο και αφρατεύουμε το μίγμα στο μιξερ.
Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί και ανακατεύουμε με την marise απαλά να ενωθεί το μίγμα.
Σ’ ένα δίσκο ή ανοιχτή πιατέλα στρώνουμε το 1ο παντεσπάνι με την γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω.
Με το πινέλο αλείφουμε απαλά την επιφάνεια με φρέσκο γάλα, ίσα να υγρανθεί η επιφάνεια.
Στρώνουμε το μισό μίγμα κρέμας, προσθέτουμε το 2ο παντεσπάνι με τη γυαλιστερή επιφάνεια προς τα κάτω και αλείφουμε ξανά με φρέσκο γάλα.
Στρώνουμε τέλος το 3ο παντεσπάνι με τη γυαλιστερή επιφάνεια προς τα επάνω.
Στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο στην επιφάνεια της τούρτας.
Γαρνίρουμε με την κρύα σαντιγί και διακοσμούμε όπως μας αρέσει!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Flouda – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”