Συνταγές
Απλή και εύκολη συνταγή για λαζάνια με κιμά στον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
800 γρ κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μπουκάλι χυμό τομάτας
1 κουτί το ματάκια σε κύβους
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, τσίλι.
3/4 ποτήρι άσπρο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρεμμύδι, σκόρδο τα τσιγάριζουμε να καραμελωσουν, βαζουμε τον κιμά να ψηθεί
Το σβηνουμε με το κρασί, βαζουμε αλάτι, πιπέρι,τσίλι, το μπουκάλι χυμό τομάτας ( Πασάτα) και το κουτί ντοματάκια σε κύβους.
Ανακάτωσουμε καλά και πρόσθεσουμε βραστό νερό,
Αφού βρασει, αλλά να έχει μπόλικη σάλτσα το σβηνουμε.
Βαζουμε σε μέτριο πυρέξ σάλτσα , βαζουμε 5 φύλλα λαζάνια σάλτσα λαζάνια μια στρώση τυρί μοτσαρέλα σε ψιλές φετούλες, σάλτσα,
κανουμε 6 σειρές, τελείωσαμε με σάλτσα και από πάνω βαζουμε τριμμένη μοτσαρέλα παντού
(Πρέπει να έχει πολύ σάλτσα γιατί τα λαζάνια είναι στιγμιαία και για να μαλακώσουν θέλουν μπόλικη σάλτσα).
Σκέπαζουμε το ταψι με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω αλουμινόχαρτο, το άφηνουμε 2 ώρες και το έψησα στους 180 β, για μισή ώρα, τα τελευταία 10 λεπτά το ξεσκεπαζουμε.
Όταν σέρβιρουμε ήταν ακόμη ζουμερό χωρίς να τρέχει η ‘σάλτσα’.
Πάντα κραταμε λίγη σάλτσα και σερβίρουμε επάνω στο κάθε κομμάτι αν το θέλουν.
Μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα ζαμπόν φέτες ή τυρί φέτες ή σαλάμι ή μπεσαμέλ πάνω
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”