Συνταγές
Θρεπτική πρασοσπανακόπιτα – εύκολη και νόστιμη για κάθε τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πράσα.
1 κιλό σπανάκι.
1 ματσακι άνηθο
1 ματσακι δυόσμο.
Και αλάτι, μαύρο πιπέρι. 8 φύλλα 4 επάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λαδώνουμε και απλώνουμε , ρίχνουμε τη γέμιση στη μέση και την πατώ επειδή δεν έχει αυγό για να σφίξει
αρχίζουμε να απλώνουμε τα επάνω φύλλα με την ίδια διαδικασία .
Στριφογυρίζουμε της άκρες, και χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με νερό, ρίχνουμε και λάδι επάνω
την ψήνουμε για 45’λεπτα ανάλογα με τον φούρνο.
Η ζύμη για τα φύλλα. Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό.
1 κουταλιά τότε γλυκού αλάτι 2κουταλιές ξύδι.
3 κουταλιες λάδι. Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Μετά ανοίγουμε τα φύλλα. Μπορείτε και με μηχανή.
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απλή, εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη Τυρόπιτα με μυζήθρα, λιαστή ντομάτα και θυμάρι.
Υλικά:
* 500 – 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* λίγο αλάτι
* 3 αυγά
* λίγο λάδι
* 200 γρ. φέτα
* λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
* θυμάρι ξερό
* νερό όσο σηκώσει για να γίνει ένας παχύρευστος πολτός
* 300 γρ. μυζήθρα
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, τα αυγά, λίγο λάδι, λιαστή ντομάτα (αφήνουμε λίγη για να ρίξουμε από πάνω), θυμάρι και νερό ανακατεύοντας καλά. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι δεν έχει σβολιάσει. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά μας, προσθέτουμε τη φέτα (κρατώντας λίγη για από πάνω επίσης).
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το μείγμα μας. Προσθέτουμε τη μυζήθρα φροντίζοντας να καλυφθεί από το μείγμα σε διαφορετικά σημεία στο ταψί. Ο λόγος που το κάνουμε είναι για να μη διαλυθεί.
Πασπαλίζουμε τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και θυμάρι από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Ευφροσύνη Κάτσουνα – allinchania