Συνταγές
Θέλει λίγα υλικά κ κυρίως με το μάτι λέγανε οι παλιές νοικοκυρές – ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα από τα Ιωάννινα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δεσποινα Μπητα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι γύρω στα 500 γρ., 1 κτγ. μπέκιν.
3 αβγά χτυπημένα ελαφρά φέτα συνολικά 300 γρ., λάδι ή βούτυρο της πάει πολύ.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνω αλεύρι να μην κολλέι, λίγο.
Αλεύρι κοσκινισμένο και νερό τόσο όσο να έχουμε χυλό όχι ζυμάρι.
Προσθέτω τα αβγά, το λαδάκι γύρω στα 70 γρ., ή βούτυρο λιωμένο τόσο ακριβώς με το βούτυρο αρωματίζει πολύ, αλατάκι και τη φέτα σε κομματάκια στο χυλό.
Ολα μαζί στο ταψί μας και από πάνω έχουμε κρατήσει λίγη φέτα και πασπαλίζουμε άναρχα, και παντού σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς γύρω στα 45 λεπτά, στην κάτω θέση της κουζίνας και στο τελευταίο 15λεπτο πιο πάνω.
Η Συνταγή είναι από Δεσποινα Μπητα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Απλές και γρήγορες Ζυμαροτυρόπιτες.
Πολύ γρήγορη συνταγή για χορταστικές ζυμαρόπιτες με νόστιμη φετούλα!
Υλικά για 10 πιτάκια
250 αλεύρι γοχ.
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλ.τσ. λάδι
1 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
3/4 νεροπότηρο, νερό χλιαρό, (μπορεί να μην χρειαστεί όλο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και δεν περιμένουμε! Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μέρη. Το κάθε μέρος το απλώνουμε λίγο με το χέρι και βάζουμε μέσα φέτα.
Το κάνουμε μπαλάκι να κλειστεί μέσα η φέτα καλά και μετά το πατάμε με τον πλάστη να ανοίξει.
Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για 3-4′. Αν θέλουμε σερβίρουμε με μέλι, του πάει πολύ!