Συνταγές
Σου ανοίγει την όρεξη – ωραιότατη πάστα φλώρα με γεύση βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι
-1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό τύπου φάντα
-200 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. ηλιέλαιο
-αλεύρι όσο πάρει περίπου 750 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το γάτζο για ζυμάρι.
Οταν γίνει μια εύπλαστη ζύμη την τοποθετούμε σε ένα τάπερ που κλείνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Μετά ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη επάνω σε λαδόκολλα ανάλογα το ταψί που έχουμε και πάνω γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας, εγώ έβαλα βερίκοκο.
Κάνουμε αν θέλουμε και λωρίδες με το χέρι και τις βάζουμε πάνω ή μικρά κομματάκια της ζύμης.
Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Απλά καταπληκτικά Πάστα φλώρα Βουτήματα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
-1 κούπα πορτοκάλι και ξύσμα
-1 κούπα αραβοσιτέλαιο
-μισή κούπα ζάχαρη
-4 κούπες αλεύρι γοχ.
-1 φακ. μπέικιν
-2 βανίλιες
-μισό κτγ. σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υγρά μαζί τα χτυπάμε με το σύρμα, η σόδα στο πορτοκάλι διαλυμένη και μετά όλα τα στερεά με το χέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Τα κουλουράκια στο τέλος τα περνάμε με σοκολάτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”