Συνταγές
Απλά και μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα, τέλεια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κλασικά παραδοσιακά κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα! Τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας!
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ( του νες καφέ)ελαιόλαδο,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα χυμό πορτοκάλι (εγώ έβαλα σαγκουίνια),
ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ,
1 κ.γ.κοφτή σόδα,
μισό λεμόνι χυμό,
1 χαρτάκι μπαικιν,
1κ.σουπας κανέλλα,
1 κ.γ.γαρυφαλο τριμμένο,
αλεύρι περίπου 800 γρμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι μόνο του μετά ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπώντας, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα λιωμένη στο χυμό λεμόνι να ενεργοποιηθεί, την κανέλλα και το γαρύφαλλο, το λικέρ.
Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Σκεπάζουμε αφήνουμε 1 ώρα. Πλάθουμε κουλουράκια όπως τα θέλουμε, αν θέλετε σουσάμι τα πατάτε ελαφρά στο σουσάμι ή στην ζάχαρη (Φωτογραφίες).
Τα βάζουμε σε αντικολητικο χαρτί ή λαδωνουμε πολύ ελαφρά τα ταψιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (παλαιά κουζίνα), 1 τέταρτο έως 20 λεπτά. Είναι πολύ αφράτα για τον καφέ.
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”.
Δες κι άλλες συνταγές για κουλουράκια πορτοκαλιού!