Υλικά:
- 300 γραμμάρια ζυμαρικά
- 2 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300γρ. σολομός χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένος στα τέσσερα (άν προτιμάτε καπνιστό σολομό, τότε χρησιμοποιήστε 150γρ.)
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 10 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο Ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμα ρίχνουμε και το σολομό μέσα. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε 50ml απο το νερό του βρασμού.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να <<χρυσίσει>>. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τον σολομό και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
3. Ανακατεύουμε καλά, βγάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον βασιλικό.
4. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
1. Το νερό που θα προσθέσουμε από το βράσιμο των ζυμαρικών θα εμποδίσει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν την κρέμα γάλακτος και να στεγνώσουν!
2. Αν βάλετε καπνιστό σολομό, τότε τον προσθέτετε μαζί με την κρέμα γάλακτος αφού είναι ήδη ψημένος!